• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Referendumul pentru independența Cataloniei a stârnit un scandal imens în Spania, mai ales după ce guvernul de la Madrid l-a declarat ilegal, iar forțele de ordine au împidicat pe cetățeni să meargă la vot.

Spania se confruntă cu cea mai mare criză politică din istoria recentă, generată de referendumul pentru independenţa Cataloniei. Scurtinul programat în weekend-ul recent încheiat a fost declarat ilegal de guvernului spaniol, dar separatiştii catalanii nu au renuntat la vot. Asta deşi autorităţile spaniole au anunţat că vor bloca referendumul prin orice mijloace. Ca urmare, nu a trecut mult și au apărut incidentele, iar Poliția spaniolă a tras chiar și cu gloanțe de cauciuc.

Susținător al referendumului, Pep Guardiola a vorbit pentru Marca despre acest scandal și a atacat autoritățile spaniole pentru modul în care au gestionat situația.

"Nu vrem să creadă nimeni că nu ne place Spania. Este o țară incredibilă, cu orașe minunate și o literatură deosebită. Trebuie însă ca oamenii să înțeleagă că există o parte a populației care vrea să-și decidă singură viitorul. Spania va încerca să mușamalizeze tot ce se întâmplă, dar presa internațională relatează adevărul. Am citit într-un ziar spaniol că forțele de ordine au fost cele rănite. De către cine? De către voturi? Știm cu toții că a fost total invers. Au tras în oameni cu gloanțe de cauciuc, care sunt ilegale în Catalonia. Unei femei i-au rupt degetele. Sunt imagini greu de urmărit. Primul ministru trebuie să-și asume responsabilitatea. De ce nu procedăm și noi ca britanicii? Mai mult decât atât, nici nu știm dacă această provincie vrea sau nu independența" a declarat Guardiola.

Una din consecințele incidentelor de la Barcelona a fost disputarea cu porțile închise partidei dintre echipa lui Valverde și Las Palmas, scor 3-0. Catalanii au făcut cerere pentru amânarea partidei, însă meciul s-a jucat în cele din urmă fără spectatori. Președintele lui FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i-a amenințat pe cei de la liga spaniolă că-i va reclama la FIFA și la UEFA.

"Eu n-aș fi jucat deloc acest meci. Și dacă aș fi fost obligat să joc, n-aș fi jucat fără spectatori" a Guardiola în legătură cu partida dintre Barcelona și Las Palmas.