• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Pep Guardiola a dezvăluit recent că are ambiții mari și speră să fie numit selecționer la prima reprezentativă a Spaniei. Aspirațiile catalanului nu se opresc aici și speră să o conducă pe naționala ”La Roja” la o Cupă Mondială și la un Euro.

În ciuda succeselor pe care le-a înregistrat la echipele de club, catalanul în vârstă de 46 de ani, al cărui contract cu Manchester City se va încheia la finalul sezonului 2018-2019, a admis că este foarte tentat să-și testeze abilitățile la un nivel diferit. Managerul lui Manchester City, care a avut 47 de apariții la prima reprezentativă a Spaniei în calitate de jucător, a antrenat-o pe Barcelona timp de patru ani. Pep Guardiola spune acum că dacă ar fi să revină să antreneze în Spania ar face-o la prima reprezentativă. ”Aș vrea să antrenez reprezentativa Spaniei, normal. Aș vrea să o conduc la o Cupă Mondială și la Euro, aș vrea să simt asta ca selecționer”, a spus managerul în cadrul interviului acordat pentru publicația BB Focus Fotbal.

Oricum, ”cetățenii” pot sta liniștiți, în timp ce catalanul nu are intenția să plece prea curând. ”Sunt atât de fericit să fiu aici la Manchester City. De fapt, depinde de succesul pe care îl vom avea în acest sezon. La cluburile mari precum Manchester City dacă nu câștigi, nu rămâi”, a conchis managerul în vârstă de 46 de ani pentru sursa citată.

În timpul mandatului său la Barcelona, Guardiola a câștigat 13 trofee, dintre care de trei ori La Liga și două ori Liga Campionilor. Apoi, managerul catalan a continuat să antreneze în Bundesliga, la Bayern Munchen, unde bavarezii au câștigat campionatul de fiecare dată în toate cele trei sezoane cu acesta pe bancă.