• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Leo Messi este considerat un zeu de cei mai mulţi dintre suporterii fotbalului argentinian. Dar asta nu înseamnă că este iubit de toată lumea. La Buenos Aires, pentru a doua oară în acest an, statuia care-l reprezintă a fost vandalizată. Dacă la începutul anului, pe 9 ianuarie, a fost găsită tăiată în două (foto jos), ieri a fost ruptă, pur şi simplu. Poliţia argentiniană a demarat o anchetă şi deocamdată a evitat să ofere prea multe amănunte.

Statuia care îl înfățișează pe starul Barcelonei a fost dezvelită în iunie anul trecut, la scurt timp după finala Copei America, pierdută contra selecționatei din Chile, în același timp cu sculpturi înfățișând și alți mari sportivi argentinieni, precum Gabriela Sabatini, Guillermo Vilas, baschetbalistul Manu Ginobili, cvintuplul campion mondial de Formula 1 Juan Manuel Fangio și hocheista Luciana Aymar.

Până la 30 de ani, Messi a adunat 124 de meciuri pentru naţionala pumelor, pentru care a marcat de 61 de ori. Mulţi dintre argentinieni îl acuză pe Messi că în ciuda performanţelor extraordinare obţinute cu Barcelona, la echipa reprezentativă nu a reuşit să contribuie la niciun titlu important. Cel mai aproape s-a aflat în urmă cu trei ani, când a jucat finala CM din Brazilia, pe care a pierdut-o în prelungiri, 0-1, gol Gotze. Nici Copa America nu a mai intrat în posesia Argentinei de peste 20 de ani.