• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Kiko Casilla a fost portarul titular al lui Real Madrid, în ultimele meciuri, în condițiile în care Keylor Navas este accidentat. Evoluțiile neconvingătoare ale goalkeeper-ului de 31 de ani i-au determinat pe cei de pe Santiago Bernabeu să ia decizia de a-l pune lista de transferuri, conform informațiilor publicate de El Confidencial.

Cel mai probabil, eroarea din meciul cu Malaga, de la șutul lui Chory Castro, prin care uruguayanul a făcut 2-2, a umplut paharul, determinându-i pe Florentino Perez și Zinedine Zidane să ia respectiva hotărâre.

Astfel, Casilla are șanse mari să plece de la Real, în iarnă, la doi ani și jumătate de la transferul de la Espanyol, în valoare de șase milioane de euro. El a fost adus în capitala Spaniei în 2015, după cedarea lui Iker Casillas la FC Porto, pentru a fi rezerva lui Keylor Navas.

Cel mai probabil, Zinedine Zidane vrea să renunțe la Kiko Casilla pentru a-i face loc lui Kepa Arrizabalaga, portarul lui Athletic Bilbao, care, în acest moment, are șanse chiar mai mari decât David de Gea să ajungă pe Santiago Bernabeu.

În urmă cu două săptămâni, Marca a scris că bascul ar putea putea ajunge încă din iarnă la Real Madrid, asta deși contractul său cu Bilbao va expira în vară. Clubul condus de Florentino Perez e dispus chiar să-i achite acestuia, în luna ianuarie, clauza de reziliere în valoare de 20 de milioane de euro.

În ceea ce îl privește pe Kiko Casilla, acesta nu i-a dat motive de îngrijorare lui Zidane, atât timp cât a fost doar o variantă de rezervă. Lucrurile s-au complicat atunci când el a ajuns titular conjunctural și nu a profitat de șansa sa.

Casilla a apărat poarta Madridului în 34 de meciuri oficiale din toate competițiile, începând din 2015.

Trebuie spus că Keylor Navas, cel care era titular de drept înainte de a se accidenta, nu are de ce să-și facă griji, întrucât va rămâne în lot. Nu se știe însă dacă el își va păstra și statutul de numărul 1 la Real, în condițiile posibilei veniri a lui Kepa.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT