• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Andres Iniesta, căpitanul de la Barcelona, și-a exprimat pentru prima dată poziția în cea mai "fierbinte" problemă a momentului în Catalonia și a făcut apel la dialog între guvernul Spaniei şi conducătorii provinciei care dorește să devină independentă. 

Parlamentul catalan ar urma să declare luni independenţa acestei provincii, la ceva mai mult de o săptămână de la referendumul interzis asupra independenţei, de pe 1 octombrie, referendum ce a fost marcat de numeroase violenţe comise de poliţişti.

"Nu m-am exprimat niciodată în mod public în privinţa unor situaţii atât de complexe care stârnesc sentimente atât de diferite şi nu o voi mai face altădată, dar situaţia este excepţională. Sunt sigur de un lucru, înainte să ne facem singuri mai mult rău: avem nevoie să existe un dialog între cei care ne conduc. Făceţi-o pentru noi, fiindcă merităm să trăim în pace", a scris Andres Iniesta, pe contul personal de Facebook.

Iniesta este autorul golului care a adus Spaniei singurul său titlu mondial, în 2010, după o finală cu Olanda.

În acest moment, Iniesta (33 de ani) este la recuperare, după o leziune musculară pe care a suferit-o în timpul meciului câștigat duminică de Barcelona cu 3-0 contra lui Las Palmas (VIDEO), chiar în ziua referendumului din Catalonia. Acea zi a fost brăzdată de violențe, în urma cărora s-a decis disputarea fără spectatori a partidei de pe Camp Nou, lucru care a atras după sine critici din partea clubului și a fanilor, dar și demisii în conducerea formației blaugrana.

Agerpres