• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Fanii Barcelonei pot răsufla liniştiţi. Căpitanul liderului din La Liga, Andres Iniesta, îşi va încheia cariera pe Camp Nou.

Contul de Twitter al catalanilor a anunţat că mijlocaşul de 33 de ani, a cărui înţelegere se încheia la finalul acestui sezon, şi-a prelungit "pe viaţă" contractul cu gruparea blaugrana.

Problema contractului lui Iniesta a fost una spinoasă în ultima perioadă la FC Barcelona, iar presa a speculat că, în cazul în care nu ar fi existat un acord între cele două părţi, jucătorul ar fi urmat să plece gratis în vară. Juventus şi Manchester City ar fi fost posibilele destinaţii ale fotbalistului care a adus titlul mondial Spaniei în 2010.

Iniesta a evoluat toată cariera la Barcelona, echipă la care a debutat în sezonul 2002/03 şi alături de care a care a câştigat tot ce se putea. În total, "Don Andres" are 30 de trofee în tricoul formaţiei catalane (record, la egalitate cu Leo Messi), printre care 8 titluri în La Liga şi 4 Ligi ale Campionilor.

De asemenea, a fost campion mondial şi dublu campion european cu naţionala Spaniei, între 2008 şi 2012, perioadă în care "La Roja" a dominat autoritar fotbalul.

În total, Andres Iniesta a strâns 639 de meciuri la Barcelona (locul 2 all-time), marcând 55 de goluri, în toate competiţiile.