• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

FIFA a sancționat joi pe Real Madrid cu interdicție la transferuri pentru două perioade, cea din vara viitoare și din iarna 2016-2017, iar asta ar putea duce la plecarea lui Florentino Perez din fruntea clubului. Președintele blanco era oricum foarte contestat de fani și înainte de această sancțiune.

Sub presiune încă de vara trecută, după ce l-a concediat pe Carlo Ancelotti, poziția lui Perez a devenit și mai nesigură odată cu rezultatele sub așteptări din mandatul lui Rafa Benitez. Doar șapte luni a rezitat acesta pe banca Realului, timp în care s-au auzit deseori pe Santiago bernabeu scandări care-i cereau demisia lui Perez.

Eșecul, 0-4, din El Clasico, chiar pe teren propriu, urmat de eliminarea la masa verde din Cupă, din cauza unei erori administrative, au generat și mai multă nemulțumire în rândul fanilor, care au acum noi motive pentru a solicita plecarea președintelui. Iar interdicția la transferuri a readus în memoria suporterilor ratarea aducerii lui David De Gea, vara trecută, tot din cauza unor probleme care țineau de administrație. Atunci, hârtiile de transfer au fost expediate prea târziu, încheindu-se perioada de transferuri.

Iar la fiecare din aceste momente, Florentino Perez a dat vine mereu pe altcineva, neasumându-și vreodată vreo eroare personală. Cu De Gea, a dat vina pe Manchester United, la eliminarea din Cupă, pe Villarreal, clubul unde jucase Denis Cheryshev, cel suspendat, și Federația, că nu a trimis Realului o notificare, iar pentru eșecul din Clasico, după ce l-a confirmat pe Benitez, a dat vina pe Ancelotti.

În acest moment, susțin surse din presa spaniolă, Perez, care are 68 de ani, li-a pierdut credibilitatea ca lider al Realului, iar interdicția la transferuri ar putea duce la plecarea sa, de bună voie sau forțat de fani.