• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, luni, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Neymar a intrat în istorie cu transferul de 222 de milioane de euro de la Barcelona la PSG și i-a amintit unuia dintre simbolurile clubului catalan de un alt caz care a șocat lumea fotbalului la vremea lui, stabilind totodată un record.

Xavi este cel care a comparat transferurile lui Neymar și Luis Figo, chiar dacă brazilianul nu s-a dus la o rivală, așa cum a fost cazul pentru portughez. În 2000, Figo pleca de la Barcelona la Real Madrid pentru 60 de milioane de dolari și era primul "galactic" al lui Florentino Perez, a cărui campanie a fost construită în jurul promisiunii de a-l aduce pe gazonul de pe Bernabeu.

"E ciudat că un jucător nu vrea să rămână la Barcelona. E foarte ciudat. Nu s-a întâmplat de 17 ani, de când Luis Figo s-a dus la Real Madrid", a spus Xavi, potrivit catalanilor de la Mundo Deportivo.

"Nu a oferit nicio explicație. A părăsit Barcelona fără să organizeze vreo conferință de presă sau altceva", a mai spus fostul căpitan al Barcelonei.

Întrebat dacă PSG a făcut un pas important pentru câștigarea trofeelor, odată cu această mutare, Xavi Hernandez a spus că tot Barcelona rămâne favorită: "Îi avem pe Messi, cel mai bun jucător din lume, pe Suarez, cel mai bun atacant, pe Pique Iniesta, Busquets, care sunt cei mai buni pe posturile lor".

În ceea ce-l priveşte pe Figo, nu a fost niciodată iertat de fani. La a doua vizită pe Camp Nou din postura de jucător al Realului, în direcţia sa a fost aruncat un cap de porc, una dintre imaginile simbol ale rivalităţii uriaşe care implică cele două cluburi.

25 de trofee a câştigat Xavi alături de Barcelona, printre care 8 titluri de campion al Spaniei şi 4 trofee UEFA Champions League. Acesta a fost şi campion mondial cu Spania (2010), echipă alături de care a câştigat și Campionatul European în două rânduri (2008, 2012).