• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Javier Tebas, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LFP), spune că echipa franceză "generează o inflație dăunătoare când vine vorba de transferuri de fotbaliști".

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LFP), Javier Tebas, a declarat marți că va denunța Paris-Saint Germain la Direcția Generală a Concurenței pentru ”denaturare a pieței“ înainte de a încheia anul 2017, în cazul în care UEFA nu va lua măsuri împotriva clubului francez.

”Cerem să fie pregătiți“, a declarat Tebas, la o întâlnire care a avut loc la Bruxelles. ”Să vă așteptați ca LFP să acționeze până la sfârșitul anului dacă vom vedea că UEFA nu decide să intervină”.

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, care se ocupă de cele 20 de cluburi din La Liga și de celelalte 22 din La Liga B, consideră că PSG ”injectează bani și generează inflație, care este foarte dăunătoare (...) când vine vorba de transferuri de fotbaliști, într-un mod care distorsionează piața”.

PSG Investments este deținută de fondul de investitii din Qatar, care potrivit Teba, ”sponsorizează fictiv“ echipa din Hexagon. Fără acest aport echipa ar fi în ”imposibilitatea să-l transfere pe Neymar la ce venituri au“.

”UEFA trebuie să acționeze cât mai curând posibil, deoarece sunt alte cluburi care pică în plasa lui PSG”, a spus Tebas.

”Înainte ca Neymar să ajungă la PSG l-am avertizat pe președintele clubului, Nasser Al-Khelaifi, că am de gând să denunț problema“, a mai declarat Tebas, care a insistat că ”în cazul în care UEFA nu ia o decizie, La Liga va lua acțiunea în propriile mâini”.