• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Costel Gâlcă şi Espanyol nu au reuşit să repete şi în Cupa Spaniei rezultatul obţinut în campionat împotriva Barcelonei. În turul optimilor de finală, pe Camp Nou, formaţia lui Luis Enrique s-a impus cu 4-1, după ce oaspeţii au deschis scorul în debutul partidei.

La finalul meciului, unul foarte tensionat, tehnicianul campioanei Europei s-a arătat mulţumit de prestaţia echipei sale, dar avertizează că victoria de miercuri nu a rezolvat încă problema calificării.

"Rezultatul reflectă superioritatea noastră, dar încă mai este de jucat manşa secundă. Vom merge să câştigăm şi meciul de pe Cornella, aşa cum facem de fiecare dată.

Obiectivul nostru a fost să jucăm un fotbal cât mai bun, pentru a mulţumi publicul şi exact asta am făcut, în ciuda vântului. Cred că ne-am atins obiectivul, deşi am fi putut înscrie şi alte goluri", a declarat Luis Enrique.

În a doua întâlnire dintre Barcelona şi Espanyol în mai puţin de o săptămână au debutat şi cei doi jucători transferaţi vara trecută de gruparea blaugrana, Arda Turan şi Aleix Vidal. Aceştia nu au putut evolua până acum din cauza interdicţiei de a legitima noi forbalişti pe care campioana Spaniei a primit-o din partea FIFA.

"Mi-a plăcut ce am văzut din partea amândurora. Chiar dacă nu au jucat de mult timp, ambii ne oferă soluţii", a precizat Luis Enrique.

Partida de pe Camp Nou a fost extrem de tensionată, doi dintre jucătorii oaspeţilor, Hernan Perez şi Papa Diop, fiind eliminaţi. De asemenea, centralul Juan Martinez Munuera a acordat alte 11 cartonaşe galbene.

"Ţine de arbitru să se asigure că jucăm fotbal, nu fotbal american. A existat tensiune. Mi-ar fi plăcut să fie mai mult fotbal, mai puţine întreruperi şi nicio accidentare.

Pentru retur, sunt îngrijorat doar de lucruri care nu ţin de jocul nostru. Nu doar ca antrenor, ci ca fan. Când cineva depăşeşte linia, ţine de arbitru să păstreze ordinea. Evident că există tensiune în astfel de meciuri, dar rivalitatea trebuie să rămână pozitivă", a încheiat Luis Enrique.