• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Derby-ul capitalei Cataloniei, dintre Espanyol și FC Barcelona, este al patrulea meci al românului Costel Gâlcă la cârma alb-albaștrilor și al treilea în La Liga, acolo unde a bifat o victorie (1-0 cu Las Palmas) și o înfrângere (0-2 cu Sevilla). Tehnicianul român a declarat că nu va abdica de la filosofia sa de joc și nu își va adapta jocul în funcție de cel al mai puternicei rivale din oraș.

Luis Enrique și Costel Gâlcă, antrenorii celor două echipe, se vor întâlni pentru prima dată din această postură, dar au fost adversari de nu mai puțin de opt ori ca jucători. În șapte dintre aceste partide, cei doi au îmbrăcat exact tricourile echipelor pe care acum le reprezintă ca antrenori. În al optulea duel direct a fost vorba de un meci Villarreal-Barcelona, pe vremea când românul juca pentru ”Submarinul galben”.

Opt întâlniri directe, nicio victorie pentru Costel Gâlcă

Statistica meciurilor directe este clar favorabilă actualului antrenor al Barcelonei, care s-a impus în cinci partide, în timp ce celalte trei s-au terminat la egalitate. Gâlcă nu știe, așadar, cum e să câștigi împotriva lui Luis Enrique. Mai mult, antrenorul blaugrana a marcat și două goluri în aceste opt dueluri precedente.

Cei doi antrenori, care s-au elogiat reciproc înainte de meciul direct, s-au mai aflat o dată în postura de adversari. În 2009, amândoi au fost în cărți pentru preluarea băncii tehnice a Almeriei. În acel moment, românul era antrenorul echipei secunde a clubului. În cele din urmă, însă, niciunul dintre ei nu a fost ales, fiind preferat Juan Manuel Lillo, care l-a înlocuit pe mexicanul Hugo Sanchez.

”Gâlcă reușește lucruri mari la Espanyol. Îl cunosc bine și îmi place gustul său pentru fotbalul de calitate. Se poate vedea deja că și-a pus amprenta pe jocul lui Espanyol și vor fi o echipă greu de învins. S-au schimbat mult față de perioada Sergio Gonzalez, în ceea ce privește presiunea pe care o exercită atunci când pierd mingea”, a declarat Luis Enrique despre tehnicianul român.

”Luis Enrique are un merit uriaș pentru ce a reușit să facă la Barcelona. Are un mare merit și pentru că e dificil să demonstrezi în fiecare an tot ce e mai bun și să-ți motivezi jucătorii pentru a câștiga de fiecare dată trofeu după trofeu”, a declarat Gâlcă.

Derby-ul Espanyol-Barcelona, de pe Cornella-El Prat, se va disputa astăzi, de la ora 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.