• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Isco, pe când avea 21 de ani și era un fotbalist de perspectivă la Malaga, a fost dorit de Manchester United, chiar la sfârșitul mandatului lui Ferguson, dar ”diavolii” au renunțat după ce au considerat că are capul prea mare în proporție cu restul corpului.

În 2013, Manchester United a decis să nu ducă la bun sfârșit transferul tânărului Isco deoarece conducerea clubului a ajuns la concluzia că nu ar avea anatomia corpului proporțională.

Potrivit jurnaliștilor din Regat, United a fost tentată de mai multe ori, spre sfârșitul mandatului lui Sir Alex Ferguson, să-l aducă pe Isco, la acea vreme fotbalist de perspectivă de la Malaga.

Departamentul de scouting al lui Manchester United a ajuns însă la concluzia că nu merită să-l mai urmărească și să se reorienteze spre alți fotbaliști. ”Este bun, dar nu este suficient de rapid și capul lui este mult prea mare în raport cu restul corpului”, a fost scris în raportul întocmit de staff-ul englezilor.

Patru ani mai târziu, Isco traversează o perioadă bună la Real Madrid, club care l-a achiziționat în acea vară a anului 2013 și pentru care a plătit 30 de milioane de euro celor de la Malaga. Politica de rotație impusă de Zinedine Zidane i-a permis să strălucească la Real Madrid, deoarece echipa în sezonul trecut a fost angrenată atât în La Liga cât și în Liga Campionilor.

Antrenorul francez a ținut să-și laude jucătorul, după ce spaniolul a marcat al doilea gol în victoria Realului din Supercupa Europei pe care ”galacticii” au obținut-o împotriva lui Manchester United. ”El continuă să-și îmbunătățească jocul, așteptăm să vedem cum evoluează în continuare, este un jucător important în angrenajul echipei”, a spus Zidane.

Datorită evoluțiilor sale, spaniolul îl obligă astfel pe Zinedine Zidane să-l păstreze în echipa de start. ”Evoluția bună a lui Isco dar și revenirea lui Cristiano Ronaldo redeschide dezbaterea privind dacă Real Madrid trebuie să joace într-un sistem 4-4-2 sau 4-3-3“, au scris jurnaliștii de la As care au precizat că fotbalistul de 25 de ani din atacul madrilenilor își va prelungi înțelegerea.

Actualul contract al spanilolului venit de la Malaga expiră în vara anului viitor. Noua înțelegere se va extinde până în 2022.