• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Marcelo a devenit al doilea străin cu 300 de meciuri jucate pentru Real Madrid în La Liga, cu ocazia partidei de pe teren propriu cu Las Palmas. Celălalt este cel căruia brazilianul i-a luat locul în banda stângă a apărării, conaţionalul său Roberto Carlos.

Ajuns pe Santiago Bernabeu la începutul anului 2007, de la Fluminense, Marcelo şi-a făcut debutul în tricoul "blanco" pe 7 ianuarie 2007, într-un meci cu Deportivo La Coruna.

De atunci, fotbalistul de 29 de ani a strâns peste 400 de prezenţe în toate competiţiile, iar palmaresul său s-a îmbogăţit cu patru titluri de campion al Spaniei, două Cupe şi trei Supercupe ale Spaniei. trei Ligi ale Campionilor, trei Supercupe ale Europei şi două victorii la Mondialul cluburilor.

Pentru moment, recordul lui Roberto Carlos, 370 de meciuri în campionat pentru Real Madrid, nu este în pericol, însă ţinând cont de vârsta lui şi de faptul că nu este predispus la accidentări, Marcelo are şanse mari să devină străinul cu cele mai multe apariţii în La Liga pentru formaţia din capitala Spaniei.

Roberto Carlos a jucat pentru Real Madrid între 1996 şi 2007, perioadă în care are un palmares aproape identic cu cel al lui Marcelo - patru titluri, trei Supercupe ale Spaniei, trei Ligi ale Campionilor, două Cupe Intercontinentale şi o Supercupă a Europei.