• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Javier Mascherano (33 de ani) a confirmat că, foarte probabil, acest sezon e ultimul pentru el în tricoul Barcelonei. Deşi mai are contract cu formaţia catalană până în 2019, argentinianul simte că e timpul să facă un alt pas în cariera sa.

Unul dintre cei mai constanţi jucători din istoria recentă a fotbalului mondial, Mascherano a lăsat de înţeles că fizic nu mai e la nivelul care să îi permită să dea randament maxim la un club precum cel de pe Camp Nou. Poreclit "El Jefecito", sud-americanul a vorbit la superlativ despre perioada petrecută la formaţia blaugrana.

"Cred că timpul meu la Barcelona a expirat. E normal, având în vedere cât de mult timp am petrecut aici. Fac acest anunţ cu inima grea, pentru că ştiu cât de importanţi au fost aceşti ani şi sunt impresionat de tot ce am realizat, ca echipă. Nu voi uita niciodată perioada petrecută aici, dar sunt genul de jucător care ştie să spună stop la timp", a spus Mascherano, potrivit ESPN.

Deşi potrivit Diario Gol l-ar fi anunţat pe Leo Messi că îşi doreşte să revină la Liverpool, Mascherano are şi alte variante. River Plate, echipa care l-a lansat, sau Qatar sunt alte posibile destinaţii.

Javier Mascherano a fost transferat de FC Barcelona de la Liverpool, în 2010, în schimbul a 24 de milioane de euro. A evoluat de 332 de ori în tricoul blaugrana, marcând un singur gol, şi a cucerit 17 trofee, printre care patru titluri în La Liga şi două Ligi ale Campionilor.