• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Măsurile de siguranță la meciul dintre Real Madrid și FC Barcelona de sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 19:15, transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro, vor fi draconice. El Clasico n-a avut parte niciodată în istorie de o asemenea desfășurare de forțe de securitate.

După atentatele de vinerea trecută de la Paris, în urma cărora au murit peste 130 de persoane și au fost rănite peste 250, dar și după anularea partidei amicale dintre Belgia și Spania, de astăzi, din cauza unei amenințări teroriste, cel mai urmărit meci de fotbal între două cluburi din întreaga lume va beneficia de măsuri sporite de pază și protecție a celor implicați, de la jucători și antrenori la spectatori.

„Până și sandvișurile vor fi verificate”, a anunțat Concepcion Dancausa, delegatul Guvernului în Madrid. Măsura vine după ce fanii Benficăi au strecurat în celebrele ”bocadillos”, sandvișuri făcute în baghete, torțe și petarde la meciul cu Atletico Madrid, de pe Vicente Calderon, din UEFA Champions League.

”Este vorba despre a face ceea ce e normal să facem, dar cu și mai multe controale. Supravegherea fanilor înăuntrul și în afara arenei va fi mult mai strictă”, a anunțat Dancausa.

Cu toate acestea, încă nu se știe exact numărul de forțe de ordine care vor veghea la buna desfășurare a El Clasico, această decizie urmând a fi luată joi, la reuniunea dintre reprezentanții Delegației de Guvern din Madrid, ai celor două cluburi, ai Poliției și serviciilor municipale. În trecut, circa 1000 de polițiști și gărzi civile alcătuiau dispozitivul de pază și protecție la un Clasico, dar acum numărul acestora va fi mult suplimentat.