• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Transferul lui Mbappe a fost o adevărată telenovelă în ultima perioadă de mercato, jucătorul francez ajungând în cele din urmă la PSG. Vicecampioana Franței l-a luat sub formă de împrumut până în vară, pentru a nu încălca regulile fair-play-ului financiar, trupa din Paris urmând să achite în iulie 2018 nu mai puțin de 180 milioane de euro celor de la AS Monaco.

Mbappe are deja 14 meciuri, 6 goluri și 6 pase decisive la trupa pregătită de Unai Emery, dar sezonul tânărului jucător francez ar fi putut arăta diferit. L'Equipe anunță că Mbappe ar fi fost acum jucătorul Barcelonei, dacă turcul Arda Turan ar fi fost dispus să meargă în Principat.

Conform documentarului "Kylian Mbappe - Hors normes" (nr. Kylian Mbappe - Ieșit din comun), relizat de celebrul cotidian francez, în noaptea de 30 spre 31 august, Barcelona și AS Monaco ajunseseră la un acord în privința transferului lui Mbappe. Fotbalistul de 18 ani își dăduse acordul pentru a evolua la Barcelona și era deja în drum spre în avion, care îl aștepta pentru a pleca în Catalonia.

Formația de pe Camp Nou a fost de acord să achite o sumă de bani și să-l trimtă pe Arda Turan la AS Monaco. Singura problemă a fost refuzul turcului de a merge la campioana Franței. Barcelona nu a reușit să sub nicio formă să-l convingă pe Arda și astfel, transferul lui Mbappe a picat.

În acel moment, varianta PSG nici măcar nu exista, notează francezii. Mai ales că AS Monaco nu își dorea sub nicio formă să întărească o contracandidată la titlu, care tocmai îl achiziționase și pe Neymar, în schimbul a 222 de milioane de euro.

Frustrat de ratarea transferului la Barcelona, Mbappe a cerut să plece și Monaco l-a lăsat la PSG. Totul s-a realizat pe repede înainte și Mbappe a ajuns la gruparea din Paris în ultima zi de mercato.