• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

Ernesto Valverde are parte de un debut aproape perfect la Barcelona, catalanii câștigând zece dintre primele 11 din La Liga. Deși presa catalană a scris în repetate rânduri că fostul antrenor al lui Athletic Bilbao nu este fanul unor loturi cu mulți jucători, acesta se pare că nu ar refuza eventuale transferuri.

Potrivit Sport.es, Valverde le-ar fi transmis un mesaj clar șefilor de pe Camp Nou: ”Transferați-mi doar jucători care pot fi titulari”.

Se pare că Ernesto Valverde și Pep Segura, directorul sportiv, vor să aplice o politică diferită de mercato, față de cea din perioda lui Luis Enrique și a lui Robert Fernandez. În timpul mandatului fostului antrenor, Barcelona părea preocupată să transfere ”rezerve care nu strică atmosfera în vestiar și-i lasă pe principalii jucători să-și facă treaba”.

Luis Enrique nu a vrut o luptă în vestiar și avea mare încredere în titulari”, ar fi dezvăluit o sursă apropiată de club pentru site-ul cotidianului Sport.

Acesta a fost de altfel și motivul pentru care, în vara lui 2016, Barcelona a transferat jucători precum Lucas Digne, Andre Gomes, Paco Alcacer și Jasper Cillessen. Singurul dintre cei aduși în urmă cu mai bine de un an care s-a impus ca titular a fost Samuel Umtiti.

Și în ultima perioadă de mercato, Barcelona a transferat fotbaliști precum Paulinho și Gerard Deulofeu care prind în mod constant primul 11. Nu este exclus ca acesta să fie și principalul motiv pentru care Valverde a decis că nu mai vrea jucători care să lustruiască banca rezervelor.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT