• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Manchester City s-a impus pe teren propriu în partida cu Napoli, scor 2-1, din grupele Ligii Campionilor. La final, Pep Guardiola, managerul ”cetățenilor”, a ținut să dedice victoria înregistrată de elevii săi liderilor separatişti catalani încarceraţi începând de luni în Spania.

Manchester City s-a distrat cu Napoli marți seară în grupele Ligii. ”Cetățenii” au condus cu 2-0 încă din minutul 13, după reușitele lui Sterling și Gabriel Jesus. Napoletanii puteau reveni în meci, dar Mertens a ratat un penalty în minutul 38. A fost al șaselea penalty consecutiv ratat împotriva lui City, în Champions League. Diawara a redus din diferență, culmea, tot din penalty, dar echipa lui Guardiola s-a impus cu 2-1 și are punctaj maxim în grupă.

”Această victorie le este dedicată lor. Am arătat, în Catalonia, că cetăţenia este mult mai importantă decât orice altă idee. Sperăm că vor fi eliberaţi în curând”, a declarat Guardiola, originar din Catalonia, după succesul cu Napoli.

Tehnicianul lui Manchester City s-a implicat politic în campania pentru independenţa Cataloniei. Jucător la FC Barcelona între 1990 şi 2001, el a condus apoi clubul catalan pe cele mai înalte culmi ale fotbalului european, în calitate de antrenor, colecţionând numeroase trofee în perioada 2008-2012.

Două sute de mii de persoane au manifestat marţi seara, la Barcelona, pentru a denunţa încarcerarea lui Jordi Cuixart şi Jordi Sanchez, liderii asociaţiilor separatiste Adunarea Naţională Catalană (ANC) şi Omnium Cultural, inculpaţi pentru revoltă împotriva autorităţilor.

Aceste arestări reprezintă ultimele evoluţii în criza care îi opune pe separatiştii la putere în Catalonia instituţiilor spaniole, primii ameninţând cu declararea unilaterală a independenţei.