• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Raul și-a încheiat cariera după apoape 21 de ani în care a disputat peste 1.000 de meciuri și a marcat 427 de goluri, câștigând 22 de trofee, ultimul, chiar la meciul de retragere. Momentul nu putea fi trecut cu vederea de Real Madrid, club al cărui tricou a fost îmbrăcat de atacantul spaniol timp de mai bine de 15 ani.

Floretino Perez, președintele madrilenior, l-a omagiat printr-un mesaj postat pe site-ul oficial al clublui pe cel care a jucat la Real între 1994 și 2010.

"Fiecare suporter al lui Real Madrid e conștient de importanța și diminesiunea lui. Raul este o figură esențială în istoria recentă a lui Real Madrid și simbolizează valorile și principiile esențiale în codul sacru al clublui nostru.

Ca și președinte a lui Real Madrid, trăiesc un sentiment special văzând că își încheie cariera. Este unul dintre cei mai mari jucători din istoria clublui și sunt privilegiat că am avut onoarea să împart niște momente de neuitat alături de el, cum ar fi La Novena (nr. a 9-a Ligă a Campionilor câștigată de Real, în 2002).

Raul a fost și va fi un exemplu de onestitate, de muncă, de refuzul de a accepta eșecul și de pasiune pentru fotbal. Mulțumim Raul că ai contribuit cu talent și devotament la a face acest club și mai mare.

Cele 16 trofee câștigate în tricoul echipe noastre demonstrează că a fost un jucător mare, dar arată și loialitatea pe care a avut-o față de Real Madrid. Tinerii care visează să facă parte din această echipă și să îmbrace tricoul Realului vor avea de parcurs un drum mult mai ușor dacă vor privi cu atenție cariera acestui jucător care a arătat o atitudine exemplară și un comportament pe măsură" este o parte a mesajului transmis de Perez.

La 38 de ani, Raul se retrage după al 22-lea titlu, el urmănd să preia conducerea centrului de formare a clubului New York Cosmos. Raul a evoluat pentru Real Madrid în perioada 1994-2010, stabilind un record de meciuri jucate (741) și de goluri marcate (323) pentru gruparea madrilenă, înainte să se transfere în Germania, la Schalke. În 2012 a plect la Al Sadd, iar ultima echipă din cariera sa de fotbalist a fost New York Cosmos.