• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Transferul lui Neymar de la Barcelona la Paris Saint-Germain a fost oficializat joi, iar, în aceeași zi, fotbalistul brazilian a postat un mesaj emoționant pe Facebook, prin care și-a luat adio de la clubul catalan, fanii acestuia, foștii săi coechipieri și întreaga comunitate autonomă din Spania.

Mesajul publicat de Neymar la despărțirea de Barcelona:

Mi-am pregătit un text pentru astăzi. Viața este făcută din provocări. De unele avem noi parte, iar altele sunt rodul deciziilor noastre, care păstrează lumina care luminează cariera noastră, care este intensă, dar scurtă.

Barcelona a fost mai mult decât o provocare. A fost visul unui copil, care a jucat cu aceste staruri într-un joc. Am ajuns în Catalunya când aveam 21 de ani, plin de provocări. Încă îmi amintesc primele mele zile la club, împărțind vestiarul cu idoli ca Messi, Valdes, Xavi, Iniesta, Puyol, Pique, Busquets și mulți alții. Îmi așteptam rândul să joc la un club care este mai mult ca un club.

Barcelona este o națiune care reprezintă Catalunya. Am avut onoarea să joc cu cel mai bun atlet pe care l-am văzut în viața mea și sunt sigur că nu voi mai vedea pe nimeni altcineva precum el cât voi trăi. Leo Messi a devenit prietenul meu atât pe teren, cât și în afara lui. A fost o onoare să joc alături de tine.

Am făcut parte dintr-un atac cu Messi și Suarez care a făcut istorie, câștigând tot ce putea un atlet să cucerească, trăind momente de neuitat, trăind într-un oraș care este mai mult decât un oraș - este o patrie, iubesc Barcelona și iubesc Catalunya. Dar sunt un atlet și am nevoie de provocări și, pentru a doua oară în viața mea, îl voi contrazice pe tatăl meu. Tată, îți înțeleg și îți respect opinia, dar decizia mea a fost luată și îți cer să mă sprijini așa cum ai făcut mereu.

Barcelona și Catalunya vor fi mereu în inima mea, dar am nevoie de noi provocări. Am acceptat propunerea Parisului pentru a încerca să obțin lucruri noi și să ajut clubul să câștige titlurile pe care publicul le dorește. Mi-au prezentat un plan pentru cariera mea și m-am simțit pregătit de această provocare.

Mulțumesc minunatului public blaugrana și pentru tot ce am învățat alături de acești mari atleți cu care am avut șansa să împart vestiarul. Acum, simt în inima mea că este timpul să plec. Parisul va fi casa mea în următorii ani și voi munci din greu pentru a onora toată încrederea pe care și-au pus-o în fotbalul meu. Contez pe susținerea tuturor celor care ați fost alături de mine din 2009, fani, prieteni, profesioniști care au fost alături de mine și familia mea, care a suferit foarte mult din cauza unor probleme apărute de-a lungul carierei mele. Astăzi, meritați să aveți parte de pace.

Este o decizie foarte grea, dar am luat-o cu maturitatea acumulată în acești 25 de ani de viață.

Barcelona, mulțumesc pentru tot! Paris, ajung!! Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă protejeze!

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT