• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Lionel Messi a câștigat luni Balonul de Aur 2015, fiind astfel desemnat cel mai bun fotbalist al Planetei în anul trecut, dar nu e cel mai bun atacant din La Liga, în tur. Nici Luis Enrique, cel mai bun tehnician al lumii în 2015, nu a fost desemnat cel mai bun antrenor al turului campionatului Spaniei.

Site-ul oficial al LFP, Liga Profesionistă spaniolă, a publicat marți ierarhia celor mai buni jucători după primele 19 etape, pe posturi. Messi e cel mai bun jucător al lumii în anul trecut, dar nu e și cel mai bun atacant din tur, în Spania. Brazilianul Neymar l-a devansat în clasamentul LFP, fiind de asemenea și golgheterul la zi, 15 reușite, la fel ca Luis Suarez, coechipierul său de la Barcelona.

Juame Domenech, 26 de ani, de la Valencia, a fost ales portarul turului de campionat, în vreme ce cel mai bun fundaș este Diego Godin, uruguayanul în vârstă de 29 de ani din defensiva liderului, Atletico. În fine, cel mai bun mijlocaș este Denis Suarez, puștiul de 22 de ani de la Villarreal care a marcat de trei ori în acest sezon.

Cel mai tânăr antrenor din La Liga, Victor Sanchez del Amo, 39 de ani, de la Deportivo, este tehnicianul turului de campionat, echipa sa fiind una dintre revelații. E pe locul 9, 27 de puncte, după ce sezonul trecut s-a salvat in extremis de la retrogradare. Sanchez e la prima experiență ca antrenor principal.