• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Messi a confirmat că va rămâne pe viaţă la Barcelona, lucru susţinut şi de preşedintele clubului, Josep Maria Bartomeu, însă catalanii ar fi avut oricum o mare problemă dacă l-ar fi vândut. Conform ara.cat, formaţia de pe Camp Nou ar fi trebuit să îi plătească argentinianului despăgubiri de 20 de milioane de euro dacă ar fi decis să îl vândă.

În ultimul an, în jurul lui Messi s-a creat o mică telenovelă. Animaţi de problemele pe care le are cu fiscul, jurnaliştii spanioli şi britanici au scris despre interesul lui City, formaţie care urmează să fie preluată în vară de Pep Guardiola.

Transferul nu mai e de actualitate, însă jurnaliştii catalani au descoperit un lucru extrem de interesant. Conform contractului semnat de Messi în 2014 (valabil până în 2018), acestuia nu doar îi va creşte după această stagiune salariul cu aproximativ 17 milioane de euro pe an (de la 22,8 milioane la 39,4 milioane), dar ar fi primit şi despăgubiri în caz de transfer.

Concret, dacă Barcelona decidea/decide să îl vândă, clubul trebuie să îi ofere o compensaţie extrem de importantă: 19.941.000 milioane de euro.