• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Cristiano Ronaldo vrea să plece de la Real Madrid la finalul acestui sezon, iar conducerea clubului ştie deja de intenţia fotbalistului, scrie presa din Spania. Starul portughez ar vrea să se despartă de formaţia de pe Bernabeu pe 30 iunie 2018 şi i-a transmis deja asta preşedintelui Florentino Perez, pe care l-a rugat să-i faciliteze plecarea. Răspunsul şefului Realului a fost unul negativ. Acesta i-a transmis jucătorului să-şi respecte contractul, care este valabil până în 2021 şi care are o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.

Există mai multe motive care au dus la "ruptura" dintre Cristiano şi club, mai scrie presa spaniolă, care notează că portughezul îşi doreşte să revină în Premier League. Primul dintre acestea ar fi fost încercarea de a-l transfera pe Mbappe. Ronaldo a considerat că este o "lipsă de respect" faţă de el faptul că şefii au încercat să mai aducă o vedetă la Real, pentru care au şi oferit 140 de milioane de euro. Mai exact, imediat după ce a aflat de interesul madrilenilor pentru Mbappe, CR7 ar fi cerut să plece. Realul a fost de acord să-i dea "dezlegarea" lui Ronaldo, doar în cazul în care francezul ar fi semnat. Ceea ce nu s-a mai întâmplat. Tânărul star al lui Monaco a ajuns în cele din urmă la PSG, astfel că Ronaldo a rămas la Real.

Zvonurile care îl dau pe Neymar la Real Madrid din vara viitoare au alimentat frustrările lui Cristiano, care crede că gruparea de pe Bernabeu îi caută deja înlocuitor. Salariul comparativ cu cele ale lui Neymar sau Messi este un alt motiv de nemulţumire pentru lusitan. Cristiano câştigă 21 de milioane de euro net pe an la Real Madrid, în timp ce Neymar este remunerat cu 35 de milioane pe an la PSG, iar Messi cu 40 de milioane de euro pe an, la Barcelona, după ultima reînnoire de contract.

Problemele cu Fiscul sunt deja de notorietate, iar acestea au contribuit din plin la decizia lui Ronaldo de a se despărţi de Real Madrid, mai scriu spaniolii, care subliniază că despărţirea nu a fost niciodată atât de aproape.