• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Jose Mourinho, managerul lui Manchester United, nu mai vrea să se lovească de problemele defensive din sezonul trecut atunci când a terminat pe locul șase în Premier League și lucrează în continuare la întărirea acestui compartiment. Antrenorul portughez vrea astfel să-l aducă pe ”Old Trafford” pe unul dintre jucătorii lui Zinedine Zidane de la Real Madrid, pe Raphael Varane. În perioada de transferuri recent încheiată, Mou l-a mai vrut pe Bale, dar galezul a spus că vrea să continue pe ”Bernabeu”.

Jose Mourinho a hotărât în cele din urmă să plece pe urmele fundașului francez în vârstă de 24 de ani și i-a transmis prin vocea câtorva apropiați că îl dorește din iarnă pe ”Old Trafford”. Tehnicianul de 54 de ani îl cunoaşte foarte bine pe fundaşul francez, pe care l-a antrenat în perioada petrecută la Real Madrid. De altfel, Mourinho a fost cel care i-a oferit debutul în tricoul "blanco" şi cel sub conducerea căruia apărătorul de 24 de ani a devenit o prezenţă obişnuită în primul 11 al grupării de pe ”Santiago Bernabeu”. În condiţiile în care lusitanul nu a ascuns niciodată că este un mare admirator al francezului şi ţinând cont de slăbiciunile din apărarea lui United, interesul pentru Varane nu reprezintă o surpriză.

Interesul pentru fundaşul crescut de Lens este unul concret acum, mai ales că în cursul acestei veri Mourinho a mai încercat să îl aducă pe fotbalist pe ”Old Trafford”, așa cum susține presa din Regat. Jurnaliștii au mai susținut că nu este exclusă o tranzacţie care să-i includă şi pe David De Gea, portarul "diavolilor" care este dorit de mult timp de Florentino Perez la Madrid.

Cea mai importantă ofertă venită pentru Varane pe adresa clubului Real Madrid a fost tot din partea lui Manchester United, acolo unde Jose Mourinho l-a dorit și în 2016. La vremea respectivă s-a și vorbit de o sumă de transfer, cifrată la 40 de milioane de euro. Mourinho, însuși, a insistat pe lângă francez cu acest transfer, dar până la urmă Varane a refuzat propunerea, chiar dacă portughezul i-a spus că situația sa de la gruparea ”blanco” nu este atât de sigură cum ar fi pe ”Old Trafford”.