• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Neymar a fost citat să compară în faţa unui judecător de instrucţie din Madrid pe data de 2 februarie, în vederea inculpării sale pentru escrocherie, în cadrul anchetei privind condiţiile în care s-a realizat transferul său de la Santos la FC Barcelona, a anunţat, miercuri, o sursă judiciară, citată de AFP.

Convocarea îl vizează pe Neymar şi alte nouă persoane, dintre care ultimii doi preşedinţi ai clubului catalan, doi conducători ai lui Santos şi pe părinţii săi, conform citaţiei transmisă de Audienţa Naţională, juridiscţie specializată în marile afaceri financiare.

Atacantul va fi chestionat în cadrul anchetei deschise în jurul condiţiilor transferului său, ca urmare a unei plângeri depuse de societatea braziliană DIS, proprietară a 40% din drepturile sale şi care se consideră prejudiciată, valoarea transferului părându-i-se dubioasă.

Într-o primă fază, catalanii au anunţat că valoarea transferului a fost la 57,1 milioane euro, dar justiţia a stabilit apoi că Neymar a costat 83,3 milioane euro, o afacere care a fost deja instrumentată şi pentru care clubul şi oficialii săi vor fi judecaţi pentru delict fiscal.

Dar un alt dosar se referă la plângerea depusă de DIS, care acuză că nu a primit decât 6,8 milioane euro din cele 17,1 milioane care au ajuns la Santos.

DIS susţine că a fost victima "corupţiei", întrucât gruparea blaugrana şi Neymar ar fi încheiat un acord de exclusivitate care împiedică alte cluburi să încerce să cumpere drepturile jucătorului, aducând astfel atingere regulilor liberei concurenţe şi implicit împiedicând societatea braziliană să obţină valoarea pe care şi-ar fi dorit-o.

De altfel, societatea DIS a primit o sumă inferioară celei la care ar fi dreptul dacă valoarea transferului era oficial de 83 milioane euro.

AGERPRES