• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Statuia lui Cristiano Ronaldo din Funchal, capitala insulelor Madeira, orașul natal al starului lui Real Madrid, a suferit acte de vandalism ieri noapte, după Gala decernării Balonului de Aur de la Zurich, la care Lionel Messi a câștigat al cincilea său trofeu, iar lusitanul s-a clasat al doilea.

Pe statuia inaugurată în 2014 în prezența lui Ronaldo, după finala CM al cluburilor câștigată la Marrakech de Real Madrid, a fost vopsit numărul 10 și numele Messi pe spate. Pe soclul statuii, Guvernul Regional din Madeira, cel care a comandat statuia, a scris ”Cel mai bun jucător din lume”.

Sora starului lui Real Madrid a fost printre vocile care au condamnat actul de vandalism cu vehemență. ”Este un păcat gestul în sine, dar e rușinos că există atâta invidie. Ca portugheză, mă simt rușinată și tristă. Persoanele responsabile de asta ar trebui să știe că insula noastră a fost numită cea mai bună din lume nu datorită gastronomiei, nici datorită plajelor, ci datorită acestui om care își onorează originile în fața întregii lumi.

Din păcate, această insulă minunată este locuită încă de niște sălbatici frustrați, care ar trebui să trăiască în Siria, între persoane care nu știu respectul și nu știu trăi în soecietate. Să mă ierte cei care trăiesc în război...”, a scris Katia Aveiro, sora lui Cristiano Ronaldo, pe conturile sale de Facebook și Twitter.