• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Giuseppe Rossi se desparte de Fiorentina, la trei ani de momentul transferului la formaţia toscană. Atacantul italian revine în La Liga, la Levante, unde va fi împrumutat până la finalul sezonului.

Mutarea a fost confirmată de site-ul oficial al grupării iberice. Jucătorul de 28 de ani este aşteptat la Valencia în această după-amiază, apoi va face vizita medicală şi va semna contractul.

 

"Sunt primul dezamăgit, pentru că am o relaţie deosebită cu fanii viola. Dar e greu să rămân când primesc şanse puţine şi fără continuitate. Sper ca suporterii să mă înţeleagă. Viola va fi mereu în inima mea şi nu pot uita emoţiile trăite în fiecare duminică", a spus Rossi, în mesajul de despărţire.

La fel ca întreaga sa carieră, şi perioada petrecută de Rossi la Fiorentina a fost marcată de numeroase probleme cu accidentările. Din acest motiv, jucătorul născut în Statele Unite a ratat întregul sezon trecut.

În total, internaţionalul italian a jucat de doar 41 de ori pentru toscani, marcând 19 goluri, în toate competiţiile. În acest sezon, Rossi a bifat 16 prezenţe şi a înscris de două ori.

În Spania, Giuseppe Rossi a mai evoluat la Villarreal, echipă pentru care a marcat 82 de goluri în 192 de meciuri, în perioada 2007-2013, cea mai bună a carierei sale.

Levante ocupă ultimul loc în La Liga, cu doar 14 puncte după 20 de etape, dar speră să se salveze de la retrogradare cu ajutorul golurilor lui Rossi.