• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Mijlocașul a dezvăluit că a prezentat interesul unui club anonim din China, la începutul anului, dar că oferta profitabilă, de 50 de milioane de euro, a fost respinsă de catalani.

Jucătorul adus de Barcelona în vara lui 2015 în schimbul a 34 de milioane de euro și care a trebuit să aștepte șase luni pentru a debuta la formația catalană nu a reușit să-l impresioneze pe Luis Enrique, iar Barcelona nu a vrut să-l cedeze.

Deși presa a alimentat speculațiile că ar putea fi transferat, catalanii au refuzat să se despartă de fotbalist după doar șase luni. Chiar și Arda Turan a spus recent că a fost în vizorul unui club anonim din China, care era dispus să pună pe masă nu mai puțin de 50 de milioane de euro pentru serviciile sale, dar bani pe care oficialii Barcelonei i-au refuzat din start.
"Sezonul trecut, un club din China a oferit 50 milioane de euro celor de la Barcelona pentru mine, dar conducerea a respins pentru că doreau, așa cum doresc și acum, o colaborare pe termen lung”, a spus turcul de 29 de ani.

Arda spune că nu era nici el tentat de un transfer în China, noul "El Dorado" al fotbalului mondial și că este optimist că va avea un sezon bun la Barcelona, club pentru care a jucat 10 meciuri și a înscris de cinci ori. Mai mulți jucători s-au înghesuit să se transfere în China, în perioada de mercato din iarnă, inclusiv Ramires, Jackson Martinez, Alex Teixeira, Gervinho și Fredy Guarin.