• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Costel Pantilimon a fost învins de două ori la debutul în poarta lui Deportivo de un "veteran". Joaquin a înscris ambele goluri ale lui Betis în victoria cu 2-1 a andaluzilor şi a ajuns la al 15-lea sezon de Primera Division din carieră în care a marcat cel puţin o dată, din tot atâtea campionate jucate.

"Recordul pe care nici Messi nu îl poate egala prea curând", au titrat spaniolii după performanţa de excepţie a fotbalistului în vârstă de 36 de ani.

A fost prima "dublă" a fotbalistului trecut şi pe la Fiorentina după 4549 de zile. de la partida cu Barcelona din aprilie 2005.

Produs al lui Betis, pentru care a debutat în 2000, Joaquin e fotbalistul activ cu cele mai multe meciuri jucate în Primera, 457, pentru trei echipe: Betis, Valencia şi Malaga.

2002-2003 a fost cel mai de succes sezon al său, cu nouă goluri, iar Deportivo, contra căreia a marcat sâmbătă o "dublă", este victima sa preferată: i-a înscris de cinci ori.

Lista jucătorilor actuali din Primera cu goluri înscrise în cel puţin zece sezoane consecutive din La Liga este foarte scurtă: Messi a ajuns la 14 sezoane cu gol marcat, Pique la 11, iar Susaeta are zece, însă va ajunge şi el la 11 dacă va marca în acest sezon.

Alţi fotbalişti au înscris şi ei în minimum zece sezoane, însă, spre deosebire de cei patru, nu au marcat în fiecare campionat disputat. Aritz Aduriz a marcat în 13 din 14 sezoane, Sergio Garcia în zece din 12, Sergio Ramos în 13 din 15, iar Xabi Prieto în 11 din 12.

Joaquin e încă departe de recordul lui Piru Gainza, care a marcat în toate cele 19 campionate jucate în Spania. Gento şi Santillana au înscris în câte 17 sezoane din Primera.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT