• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Derby-ul etapei a patra din Spania se joacă pe Anoeta unde Real Sociedad primește vizita lui Real Madrid. Bașcii sunt pe val - au trei victorii din tot atâtea posibile și împart primul loc cu Barcelona, la cel mai bun start al lor din ultimii 30 de ani. Zidane spune că va miza pe Gareth Bale, care nu traversează cea mai bună perioadă, dar din partea căruia are aștepări mari.

Zinedine Zidane cere răbdare fanilor în ceea ce îl privește pe Gareth Bale, despre care crede că va ajunge la potențial maximum în viitorul apropiat. ”Dacă duminică Gareth Bale va înscrie două goluri, ce vom spune? Ceea ce toată lumea crede despre Gareth, lucrurile vor intra în normal. Așa că așteptăm să vedem goluri. O să mizez pe Bale, face parte din echipă. Vine după o perioadă dificilă, acum este foarte multă presiune pe umerii lui, iar în fiecare zi se simte mai bine. El se poate pregăti chiar și cu această presiune. Întotdeauna vor exista oameni care să comenteze. Ceea ce mă interesează este motivația jucătorului, ceea ce vrea el. Cu Bale trebuie să avem răbdare și îl vom aștepta”, a spus antrenorul francez.

Trupa lui Sacristan speră să profite de faptul că madrilenii nu sunt în cea mai bună formă și au și multe absente. Cristiano Ronaldo ispășește ultima etapă de suspendare, iar Marcelo va lipsi după eliminarea de runda trecută.

”Știm că vom întâlni o echipă foarte bună, au avut un început foarte bun de sezon. Dar asta nu schimbă nimic ceea ce vom juca noi, vom încerca să facem un joc bun și să câștigăm”.

Zinedine Zidane nu concepe ca echipa lui să piardă, în timp ce Barcelona să genereze o nouă victorie, cu Getafe. ”Să se distanțeze Barcelona la șapte puncte? Este un meci important, venim după două rezultate de egalitate. Și cei de la Real Sociedad au tot atâtea puncte, sunt la patru lungimi în fața noastră, joacă acasă. Știm și suntem conștienți de importanța meciului. Nu vom schimba nimic din ceea ce vrem să facem, chiar dacă partida este mai importantă decât oricare alta. Privim simplu ca pe următorul meci din care vrem să obținem trei puncte”.

Zidane a spus că nu se va putea baza pe Toni Kroos și pe Jesus Vallejo. Celor doi li se mai adaugă Cristiano Ronaldo și Marcelo, suspendați. ”Pe Kroos și Vallejo nu pot conta, dacă nu s-au antrenat cu o zi înainte de meci. Așa se întâmplă cu Jesus și cu Toni, ei au întâmpinat mici probleme și nu vom risca. Știu clar cine va juca cu Real Sociedad, dar nu vă spun, este inevitabil să joc altfel, dat fiind incerții, cei care sunt suspendați. Trebuie să ne gândim că este ultimul fără Ronaldo, avem nevoie de el”, a mai spus tehnicianul francez.