• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

La două luni și jumătate după transferul său la Barcelona, Paulinho a dezvăluit că Lionel Messi a jucat un rol major în realizarea acestei mutări. Mijlocașul brazilian sosit pe Camp Nou, din China, în schimbul a 40 de milioane de euro, a spus că argentinianul l-a întrebat dacă vine în Catalonia, chiar pe teren într-un amical Brazilia - Argentina, la începutul verii.

A fost un amical pe care l-am jucat împotriva Argentinei în iunie. Eram pregătit, după un fault, de executarea unei lovituri libere. Eram cu Willian și încă un jucător pe care nu mi-l amintesc. Messi s-a apropiat puțin de mine și mi-a zis: 'Hai la Barcelona! Vii sau nu?' Ce puteam să zic. Eram atât de emoționat încât i-am spus lui Willian să bată el”, a declarat Paulinho pentru El Periodico.

Faza la care face referire mijlocașul de 29 a avut loc după pauză. În urma unui fault asupra lui Willian, fostul jucător al lui Guangzhou Evergrande, actualul fotbalist al lui Chelsea și Filipe Luis se aflau în preajma balonului, în momentul în care Messi s-a apropiat de ei.

Transferul lui Paulinho din China a fost privit cu scepticism de majoritatea oamenilor implicați în fotbal. Nici fanii Barcelonei n-au fost foarte entuziasmați de venirea sa, iar la prezentarea oficială nu s-au îngrămădit pe Camp Nou. Treptat însă, acesta a devenit un om important în echipa lui Valverde și poate fi considerat un transfer reușit din anumite puncte de vedere.

Paulinho a jucat în opt meciuri pentru Barcelona în acest sezon - 6 meciuri în La Liga și 2 în Champions League. Dacă la început a intrat ca rezervă, brazilianul pare că s-a impus ca titular cel puțin în campionat, acolo unde partida cu Las Palmas a fost a treia la rând ca titular.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT