• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Barcelona a decis unilateral ca meciul cu Las Palmas să nu se dispute, din cauza incidentelor apărute duminică, între catalani și forțele de ordine, la referendumul din Catalonia. 

Ținând cont că federația, liga și forțele de securitate locale au precizat că nu există motiv pentru o astfel de decizie, cotidianul As a dezvăluit ce pedeapsă riscă liderul din La Liga, iar catalanii au decis până la urmă să intre pe teren, cu tribunele goale.

Decizia de a nu juca meciul cu Las Palmas i-ar fi adus grupării blaugrana o înfrângere la masa verde (0-3), dar și o depunctare cu trei puncte în clasamentul din La Liga, conform Articolului 77 al Codului Disciplinar.

Referendumul pentru independenţa Cataloniei a fost declarat ilegal de guvernului spaniol, dar separatiştii catalanii nu au renunţat la vot şi au mers mai departe. Autorităţile spaniole au anunţat că vor bloca referendumul prin orice mijloace, astfel că au apărut şi incidentele.

Potrivit Digi24, până la această oră sunt 38 de răniți, inclusiv un polițist, în incidentele din Catalonia. Poliția spaniolă a tras cu gloanțe de cauciuc, pe o stradă din Barcelona, pe fondul turbulențelor legate de referendumi. Pe de altă parte, un grup de alegători a început să ridice baricade în jurul unor școli unde sunt organizate secții de vot.