• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Gerard Pique este cunoscut pentru faptul că nu ratează nicio ocazie de a-şi arăta mândria de a fi catalan şi chiar s-a numărat printre cei care au cerut public independenţa Cataloniei.

Acum, după ultimul scandal de la națională, unde a fost acuzat că şi-a tăiat tricoul pentru a nu purta culorile drapelului spaniol, jucătorul de 29 de ani a declarat că vrea să fie președintele clubului FC Barcelona după ce agață ghetele în cui.

Deşi a fost unul dintre cei mai buni şi cei mai constanţi fotbalişti ai "Furiei Roja" în ultimii ani, contribuind la câştigarea unui titlu mondial şi a unuia european, controversele nu l-au ocolit pe Gerard Pique. Recent, la meciul cu Albania, apărătorul de la FC Barcelona a fost în centrul unei alte polemici, după ce a fost acuzat că a îndepărtat în mod intenţionat steagul Spaniei de pe tricoul de joc.

Totul a pornit de la faptul că tricoul fundaşului central era singurul de pe care steagul lipsea, un detaliu observat la poza oficială dinaintea partidei. După acest episod, catalanul a mărturisit că se va retrage din naționala Spaniei după Cupa Mondială din 2018 și a declarat că după ce va agăța ghetele va dori să ajungă președintele Barcelonei.

"Da, vă spun sincer, că vreau să fiu președintele Barcelonei. Acesta este pasul pe care aș dori să-l fac după ce o să mă retrag. Nu mă văd să fiu antrenor, nu cred că sunt făcut pentru această funcție. În calitate de președinte vreau să fac orice îmi stă în putere pentru acest club. Cariera de aici mă împinge să îmi doresc acest lucru", a spus acesta răspicat.