• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Gerard Pique a anunțat într-o conferință de presă susținută astăzi că va continua să evolueze pentru prima reprezentativă a Spaniei, cu toate că fanii la-u contestat la reunirea de luni. Apărătorul Barcelonei i-a scos din minți pe fanii naționalei cu declarațiile făcute în cursul zilei de duminică, atunci când în Catalonia a fost organizat referendumul pentru independență.

Gerard Pique nu a încetat să critice maniera în care statul spaniol a ales să se comporte cu catalanii prezenți la vot, la referendum, chiar dacă fundașul se află în cantonament cu echipa națională. Suporterii Spaniei care nu-l mai doresc pe fundașul Barcelonei în prima reprezentativă l-au fluierat pe acesta în ședința de pregătire care a avut loc la Las Rozas în Madrid și au afișat și mai multe pancarte.

”Vreau doar ca oamenii să vadă că sunt o persoană corectă, îi rog pe această cale să-mi respectați părerea, la fel cum o fac și eu cu alții. Mă doare că există îndoieli în ce mă privește, în ce privește devotamentul meu. Sunt 15 ani de când joc la națională și consider că e familia mea. E unul dintre motivele pentru care mă aflu aici. Am ieșit în față de o mie de ori și am încercat să fiu sincer.

Nu cred că există o problemă care să exprime ceea ce simt. Nu am văzut discursul regelui, mă jucam carți. Cred că există oameni care ar fi vrut un discurs mai apropiat de catalani. Devotamentul meu față de Spania a fost maxim de fiecare dată, sunt mândru să fac parte din acest grup unic de jucători. Televiziunile au oferit foarte diferit informațiile de ceea ce s-a întâmplat în Catalonia. Dialogul este să aducă oamenii mai aproape”, a spus spaniolul. Apoi, Pique a explicat de ce a declarat în mai multe rânduri că vrea să se retragă după Campionatul Mondial din Rusia. ”Mi-am propus să nu mai joc după Campionatul Mondial pentru că nu vreau să plec pe ușa din spate”.

În cazul în care independența Cataloniei ar fi acceptată și s-ar separa de Spania, Gerard Pique nu a oferit un răspuns clar dacă ar juca pentru noul stat format. ”Oamenii primesc o mulțime de informații, iar câteodată sunt manipulați. Este o mare provocare pentru mine să încerc să transform această situație creată în jurul meu. Sunt convins că există foarte mulți oameni în Spania care sunt în favoarea independenței Catalaniei. Nu regret nimic din ceea ce simt.

E imposibil să gândim la fel. Nu m-am gândit să joc pentru Spania sau pentru Catalonia. Cred că ar fi nevoie de o perioadă de poate doi sau poate trei ani pentru acest proces, iar eu aș ajunge la vârsta de 33 de ani și nu cred că aș mai avea ce să aleg”, a mai spus jucătorul spaniol.