• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Gerard Pique nu a încetat să critice maniera în care statul spaniol a ales să se comporte cu catalanii prezenți la vot, la referendum, chiar dacă fundașul se află în cantonament cu echipa națională.

”Au acționat cu profesionalism și cu o forță proporționată”, a fost mesajul ironic al lui Pique, față de acțiunile de duminică ale poliției. Atașat a fost și un clip cu violențele din Catalonia.

Acesta a fost și un răspuns pentru Soraya Saenz de Santamaria, vice-președintele guvernului spaniol, care apărase munca făcută de forțele de ordine.

Suporterii Spaniei care nu-l mai doresc pe fundașul Barcelonei în prima reprezentativă l-au fluierat pe acesta în ședința de pregătire care a avut loc la Las Rozas în Madrid și au afișat și mai multe pancarte:

”Pique, nenorocitule, pleacă din echipa națională!” și ”Pique! Spania este țara ta!” scria pe două dintre acestea.

Jucătorul de 30 de ani n-a părut însă foarte afectat de ceea ce se întâmpla în afara terenului și a părut să se pregătească relaxat și nepreocuapt de respectivele scandări.

”Dacă toți cred că eu sunt o problemă pentru antrenor sau pentru Federația Spaniolă de Fotbal, atunci mă voi retrage din echipa națională înaintea Cupei Mondiale. Să mergi la echipa națională nu e o o competiție de patriotism. Doar încerci să joci cât mai bine posibil”, a fost declarația făcută de Gerard Pique, cu lacrimi în ochi, duminică, după Barcelona - Las Palmas 3-0, meci care a avut loc cu porțile închise, în ziua referendumului pentru independența Cataloniei.

Spania va juca ultimele meciuri din Grupa G a preliminariilor CM 2018 cu Albania pe 6 octombrie şi Israel pe 9 octombrie. Spania mai are nevoie de doar o victorie pentru a obţine biletul pentru Rusia.