• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

La finalul meciului dintre Barcelona și Las Palmas (3-0 VIDEO), Gerard Pique a izbucnit în lacrimi, atunci când a vorbit despre violențele care au avut loc duminică, în ziua în care autoritățile spaniole au încercat să blocheze referendumul pentru independența Cataloniei, care a fost declarat ilegal de Guvernul de la Madrid.

Sunt și mă simt catalan. Astăzi sunt și mai mândru de poporul catalan. În ciuda violenței, ei au fost mai pacifiști ca niciodată. Nu suntem o minoritate, suntem milioane de oameni. Nu suntem răi, vrem doar să votăm. Întreaga lume a văzut ce s-a întâmplat astăzi. A fost una dintre cele mai rele decizii luate de țară în ultimii 40 de ani”, a spus Pique, cu lacrimi în ochi, făcând referire la trimiterea poliției spaniole în Catalonia, pentru a-i împiedica pe oameni să voteze.

Asta va separa Catalonia de Spania și mai mult. Avem un președinte care nici măcar nu știe să vorbească în engleză. Atunci când poți, votezi. Indiferent că votezi da sau nu, votezi. Aici, în vremea lui Franco, nici măcar nu puteai vota”, a adăugat Pique, cel care ia în calcul să se retragă în acest an din echipa națională a Spaniei:

Dacă toți cred că eu sunt o problemă pentru antrenor sau pentru Federația Spaniolă de Fotbal, atunci mă voi retrage din echipa națională înaintea Cupei Mondiale. Să mergi la echipa națională nu e o o competiție de patriotism. Doar încerci să joci cât mai bine posibil”, a mai spus Gerard Pique.

Fundașul Barcelonei anunțase încă de anul trecut că se va retrage din echipa națională după Cupa  Mondială din 2018. Pique a făcut acea declarație tot după un scandal, el fiind acuzat atunci că și-a decupat steagul Spaniei de pe mânecile tricoului.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT