• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

VIDEO Valencia - Barcelona 1-1. Scandalul de arbitraj de duminică seară, iscat de ”centralul” Ignacio Iglesias Villanueva, care a ales să nu-i valideze golul lui Lionel Messi deși balonul depășise cu toată circumferința linia porții continuă să fie tratat și marți, după ce ziarul Sport.es a titrat pe prima pagină: ”Barcelona spune destul”.

În minutul 30 al partidei de pe Mestalla, catalanii au reușit să înscrie la șutul lui Messi, când Neto a comis o gafă imensă și a respins balonul dincolo de linia porții. Golul nu a fost validat absolut inexplicabil de arbitrul central. În timp ce jucătorii Barcelonei sărbătoreau deja golul, arbitrul a lăsat jocul să continue, deoarece acesta a interpretat că mingea nu a intrat cu totul în poartă. Spiritele s-au inflamat cu ”golul fantomă” al lui Messi iar tot mai multă lume vorbește despre implementarea VAR (arbitrajul video) în La Liga. Deși acest lucru a fost deja luat în considerare și s-a decis să fie introdus din sezonul 2018-2019, mulți apreciază că acesta ar trebui aplicat chiar de la începutul anului viitor.

"Cred că suntem toți de acord că la astfel de faze atât de evidente, VAR nu este cel mai important, dar a fost destul de clar că mingea a trecut dincolo de linia porții și că aceasta este o problemă destul de serioasă. Într-un meci jucat recent cu Malaga mingea a ieșit, am continuat, am marcat și am avut de beneficiat. Am controlat în totalitate prima repriză și am avut un gol anulat. În a doua repriză, Valencia a decis să ne preseze și să avanseze mai mult. Golul anulat ne-a afectat și pentru această decizie greșită este răspunzător arbitrul asistent (n.r. Enrique Jose Ramos Ferreiros)", a spus Ernesto Valverde, managerul FC Barcelonei.

Site-urile sportive și cotidianele spaniole s-au inflamat după acest ''gol fantomă''. Ceea ce a dus ca publicația Sport.es să titreze pe prima pagină ”Barcelona spune destul”, semn că gruparea catalană s-a săturat de deciziile nefavorabile luate de arbitri împotriva ei. Contrar majorităţii marilor campionate europene, La Liga încă nu s-a dotat cu tehnologia liniei porţii. Iar ea nu va introduce arbitrajul video (VAR) decât din sezonul următor.

''Cu siguranţă, vom obţine ceva pe de o parte, dar vom pierde de cealaltă parte. Asta este sigur. Dar inevitabil, în acelaşi timp'', a declarat la rândul său Zidane într-o conferinţă de presă.

”Bineînţeles că vom face asta şi că vor exista mai puţine controverse, pentru că acesta este totuşi scopul. Singurul scop este acesta: mai puţină polemică. Însă, de cealaltă parte... asta ne va distruge spontaneitatea în ceea ce iubim. Nu avem de ales”, a adăugat francezul.