• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Atacantul argentinian Lionel Messi şi-a prelungit deja până în 2021 contractul cu FC Barcelona, a asigurat marţi preşedintele La Liga, Javier Tebas, în timp ce comunicatul ezitant al Barcei a creat până acum o îndoială.

Messi are un contract, iar el l-a prelungit, este ce spune Barcelona”, a declarat preşedintele organizatorului campionatului la o întâlnire cu presa. ”Contractele sunt oficiale când ele sunt semnate şi nu când se spune că au fost semnate. Eu cred că el a semnat. Dacă nu m-au înşelat, este semnat”.

În iulie, Barcelona a indicat că a ajuns la un acord cu argentinianul în vârstă de 30 de ani, de patru ori câştigător al Balonului de Aur, în vederea prelungirii contractului său până în 2021.

Messi, al cărui contract actual expiră în iunie 2018, încă nu a parafat acest nou contract, ceea a alimentat îngrijorările suporterilor barcelonezi, traumatizaţi de plecarea inopinată a lui Neymar la Paris Saint-Germain la începutul lunii august.

Totul este decis şi semnat”, a spus totuşi pe 5 septembrie preşedintele Barcei, Josep Bartomeu, într-un interviu acordat cotidianului Sport. ”Există trei contracte. Unul cu Fundaţia Messi, care este semnat cu preşedintele Fundaţiei şi cu fratele jucătorului. Există un contract de imagine a lui Messi, semnat de tatăl său în calitate de administrator al societăţii sale, şi există contractul de muncă semnat de tatăl lui Leo, care are puterea să o facă”.

Contractul este semnat, este valabil la data de 30 iunie”, a adăugat Bartomeu, încrezător asupra unei oficializări într-o lună. ”El este auditat deoarece intră în conturile din sezonul trecut (închise la sfârşitul lunii iunie - n.r.). Nu există nicio problemă. Nu mai rămâne decât semnătura protocolară. Noi suntem liniştiţi”.

AGERPRES