• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE 19:30 - Vicepreședintele Carles Vilarrubi n-a fost singurul membru din conducerea lui FC Barcelona, care și-a dat demisia. La fel a procedat și Jordi Mones, un al director al catalanilor, după ce partida echipei lui Ernesto Valverde cu Las Palmas s-a jucat cu porțile închise.


 

Faptul că meciul dintre FC Barcelona și Las Palmas nu a fost amânat, iar liga spaniolă a decis ca acesta să se dispute cu porțile închise, pe Camp Nou, l-a determinat pe vicepreședintele clubului catalan, Carles Vilarrubi, să demisioneze.

Informația a fost făcută publică de postul de radio Rac1 în timpul meciului. Oficialul catalanilor a luat această decizie în semn de protest că nu s-a hotărât ca meciul să nu aibă loc în contextul de față.

FC Barcelona a dorit ca jocul să fie amânat din cauza violențelor apărute în ziua în care era programat referendumul pentru independența Cataloniei, un referendum declarat ilegal de Guvernul de la Madrid. Separatiștii catalanii nu au renunțat la vot, însă autoritățile spaniole au făcut tot posibilul pentru a bloca acest referendum, lucru care a condus la apariția unor incidente majore.

Potrivit Digi 24, aceste incidente s-au lăsat cu sute de răniți, după ce autoritățile au apelat inclusiv la gloanțe de cauciuc și baricade.

În cazul în care ar fi refuzat să joace meciul cu Las Palmas, fără acceptul ligii, FC Barcelona ar fi pierdut partida cu 0-3 la masa verde și ar fi fost penalizată cu trei puncte.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT