• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cristiano Ronaldo, fotbalistul portughez al lui Real Madrid, a câştigat joi pentru a cincea oară în cariera sa Balonul de Aur.

Pentru al doilea an la rând, Cristiano Ronaldo a primit trofeul Balonul de Aur. Prezentarea a fost una de excepţie. Portughezul a primit trofeul pe Tour Eiffel şi l-a egalat astfel pe rivalul de la Barcelona, Lionel Messi la numărul de trofee: 5. Ronaldo a fost însoţit la ceremonia de premiere de către fiul său cel mare, mama sa şi soţia sa.

"Sunt fără cuvinte. Această experienţă vorbeşte de la sine, e un moment foarte emoţionant. Vreau să le mulţumesc colegilor de la Real Madrid şi de la naţionala Portugaliei. A fost un an fantastic la nivel personal, trofeul la care ţin cel mai mult şi care cu siguranţă m-a ajutat enorm să câştig acest premiu a fost Liga Campionilor. Dar, repet, nu aş fi ajuns niciodată aici fără coechipierii mei", au fost primele cuvinte ale lui Ronaldo, după ce a primit al 5-lea Balon de Aur al carierei.

În TOP 10 au mai fost doi jucători de la Real Madrid: Modric - 5 şi Sergio Ramos - 6.

Lupta pentru Balonul de Aur a devenit, din 2008, o afacere între cei mai importanţi fotbalişti ai Europei în ultimii ani: Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo. Ultimul câştigător al trofeului, în afara celor doi, a fost brazilianul Kaka, în 2007.

Clasament Balonul de Aur 2017

1.Cristiano Ronaldo(Real Madrid)
2.Lionel Messi(Barcelona)
3.Neymar(Barcelona)
4.Gianluigi Buffon(Juventus Torino)
5.Luka Modric(Real Madrid)
6.Sergio Ramos(Real Madrid)
7. Kylian Mbappe(PSG)
8. N'Golo Kante(Chelsea)
9. Robert Lewandowski(Bayern Munchen)
10. Harry Kane(Tottenham Hotspur)

Anul 2017 a fost unul de excepţie pentru CR7

 

Imagini de la premiere