• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Preşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a oferit primele declaraţii oficiale după transferul record al lui Neymar la Paris St. Germain.

Oficialul catalan a precizat că jucătorul a fost cel care a insistat să plece de pe Camp Nou şi a promis că suma primită în schimbul brazilianului de 25 de ani, 222 de milioane de euro, va fi gestionată calm şi cu prudenţă.

"Neymar şi-a dorit să plece. Nu am fost de acord cu decizia sa, dar niciun jucător nu este mai mare decât Barça. Cele 222 de milioane de euro pe care le-am primit pentru Neymar vor fi administrate calm, cu prudenţă şi rigoare", a spus Bartomeu, la Congresul Mondial al Suporterilor.

Deşi formaţia antrenată din acest sezon de Ernesto Valverde a pierdut un fotbalist fundamental în ultimii ani, preşedintele grupării catalane nu este preocupat, pentru că "Leo Messi, cel mai bun jucător din toate timpurile, va continua să conducă echipa".

Totodată, Bartomeu a precizat că transferul lui Neymar la PSG nu face decât să întărească şi mai mult clubul din punct de vedere financiar.

"Forţa financiară pe care o avem este reflectată de veniturile de 708 milioane de euro din sezonul 2016/17, un record all-time. Oamenii ne admiră, iar voi, suporterii clubului, vă puteţi simţi admiraţi oriunde mergeţi", a declarat Bartomeu.

Sezonul din Spania se deschide cu El Clasico din Supercupă, dintre Barcelona (câștigătoarea Cupei) și Real Madrid (campioana din La Liga). Turul se joacă pe 13 august, iar returul pe 16, ambele transmise ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.