• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Barcelona este pe cale să bifeze prima achiziție după venirea lui Ernesto Valverde în funcția de antrenor. Clubul blaugrana s-a săturat să aștepte un răspuns din partea lui Gerard Deulofeu (foto, în stânga) și a hotărât să îi activeze clauza de răscumpărare de la Everton, clubul care l-a luat în 2015 de pe Camp Nou și care în sezonul precedent l-a împrumutat în Italia, la AC Milan.

Anunțul a fost făcut în Spania și a fost imediat preluat de presa britanică, în frunte cu The Telegraph.

12 milioane de euro îi costă mișcarea pe catalani, care le-au comunicat deja decizia oficialilor de la Everton și mingea este acum în terenul lui Deulofeu, din partea căruia răspunsul nu va veni imediat, cel mai probabil.

În această perioadă, jucătorul participă cu naționala Spaniei la Campionatul European U21. În primul meci, "La Rojita" a câștigat cu 5-0 în fața Macedoniei și Deulofeu a înscris un gol din penalty (VIDEO).

Agentul lui Deulofeu, Gines Carvajal, a precizat că fotbalistul nu a luat deocamdată în calcul posibilitatea.

Gerard Deulofeu (23 de ani) a crescut la Barcelona, dar nu a apucat să fie un jucător de bază și la echipa mare. Înainte să-l transfere pentru 6 milioane de euro la Everton în 2015, l-a mai împrumutat în două rânduri: pentru un sezon la Everton (2013-2014) și pentru un sezon la FC Sevilla (2014-2015). La echipa mare a Barcelonei, atacantul a adunat 6 meciuri în toate competițiile, fără să înscrie. 

Acum, Barcelona ar putea plăti dublu decât a încasat pentru a-l răscumpăra cu suma din contractul de transfer.

Un trofeu a câștigat Deulofeu în tricoul Barcelonei: titlul în La Liga (2013). A mai cucerit Europa League cu Sevilla, în 2015.

3 meciuri are Gerard Deulofeu în naționala mare a Spaniei, pentru care a debutat în 2014.