• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Vinicius Junior (17 ani), transferat în vara lui 2017 de Real Madrid de la Flamengo, pentru 45 de milioane de euro, se va alătura lotului campioanei Europei în vara anului viitor, anunţă AS.

Staff-ul tehnic al grupării blanco va avea din sezonul viitor o nouă "perlă" la dispoziţie. Evoluţiile excelente din ultima perioadă pentru Flamengo (4 goluri şi o pasă decisivă) i-au determinat pe oficialii lui Real Madrid să decidă că vara lui 2018 este momentul potrivit pentru ca fotbalistul să facă pasul către capitala Spaniei.

Potrivit sursei citate, care anunţă că Zidane şi-a dat deja acordul pentru mutare, conducătorii clubului au pus la cale un plan simplu. "Trebuie să-l aducem pe Vinicius cât mai repede posibil. E pregătit să joace în Spania", sunt referinţele despre brazilian, care în luna iulie va împlini 18 ani. Atunci, Zidane doreşte să-l aibă în pregătirea de dinaintea sezonului pentru a-l obişnui cu fotbalul din Europa şi cu echipa mare a Realului, după care Vinicius va avea ocazia să joace şi să devină o soluţie pe termen lung.

Iniţial, planul era ca Vinicius să îmbrace tricoul Realului abia din 2019, dar evoluţiile sale din campionatul Braziliei nu au puteau fi ignorate, iar Florentino Perez a acţionat în consecinţă, notează sursa amintită.

La doar 17 ani, Vinicius Junior este al şaptelea cel mai scump transfer din istoria clubului Real Madrid. Deasupra tânărului jucător care poate evolua pe orice post în linia ofensivă se află doar Gareth Bale (101 milioane de euro), Cristiano Ronaldo (94), James Rodriguez (80), Zinedine Zidane (75), Kaka (67,5) şi Luis Figo (60).

De notat că în vară Real Madrid a câștigat lupta de la distanță cu FC Barcelona pentru puștiul minune al fotbalului brazilian. Formația de pe Camp Nou îl monitoriza și ea de ceva vreme pe Vinicius, însă conducerea catalanilor era dispusă să ofere "doar" 20 de milioane de euro în schimbul jucătorului.