• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Rafa Benitez părăseşte pe Real Madrid cu un procentaj de victorii comparabil cu cel al lui Mourinho din era "albă". Ibericul a obţinut 2,29 puncte/meci, în timp ce "Specialul" strânsese o zestre de 2,30 puncte/meci.

Florentino Perez a decis să renunţe la serviciile lui Rafa Benitez, după egalul de pe Mestalla, scor 2-2 cu Valencia. Asta deşi sezonul era departe de a fi compromis, Ronaldo&Co fiind în continuare în luptă pentru cele două trofee importante: La Liga şi Champions League.

Totuşi, jocul din ultimele luni a lăsat în multe momente de dorit, multe voci susţinând că tehnicianul iberic a pierdut şi sprijinul vestiarului. În condiţiile în care marea rivală, Barcelona, a impresionat în această perioadă, Perez a simţit nevoia unei schimbări.

Interesant este că cifrele "reci" nu recomandau o schimbare pe banca tehnică a Realului. Concret, cu Benitez la cârmă, Real a pierdut pe teren doar 3 partide în toate competiţiile. O medie de 2,29 puncte/meci, comparabil cu al lui Jose Mourinho, ultimul antrenor care a adus titlul pe Bernabeu. De menţionat, însă, că lusitanul a avut o medie de 2,30 puncte/meci pe durata a mai multe sezoane. În plus, în partea a doua a stagiunilor, de obicei, se pierd mai multe puncte, în Champions League întâlnindu-se formaţii extrem de puternice ale Bătrânului Continent.