• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Toată lumea a fost curioasă ce a vorbit Lionel Messi cu arbitrul Ignacio Iglesias Villanueva și cu tușierul Enrique Jose Ramos Ferreiros și ce le-a reproșat internaționalul argentinian pentru că nu i-au validat golul perfect valabil. ”Nu a fost clar, nu sunt sigur”, a fost răspunsul primit care l-a indignat pe Messi, conform presei catalane, care a dezvăluit dialogul incredibil.

În minutul 30 al partidei de pe Mestalla, Messi a reușit să înscrie după ce Neto a comis o gafă imensă și a respins balonul dincolo de linia porții. Golul nu a fost însă validat. În timp ce jucătorii Barcelonei sărbătoreau deja golul, arbitrul a lăsat jocul să continue, deoarece acesta a interpretat că mingea nu a intrat cu totul în poartă.

Vizibil deranjat, dar păstrând ca întotdeauna un ton respectuos, Messi i-a spus arbitrului Ignacio Iglesias Villanueva: "Te înșeli, acum o să vezi ce se va întâmpla".

Messi a continuat să repete același lucru lui Iglesias, cât și arbitrului de tușă Enrique Jose Ramos Ferreiros, cel care putea să vadă că mingea a depășit cu toată circumferința linia porții.

Tușierul i-a răspuns: "Nu a fost clar". Și Iglesias a adaugat: "Deoarece nu sunt sigur, nu pot să îl validez".

Messi s-a consultat mai apoi cu antrenorul cu portarii de la Barcelona, Jose Ramon de la Fuente, pentru a-i confirma dacă mingea a trecut într-adevăr cu toată circumferința linia porții.

Messi a continuat să-i explice apoi lui Iglesias că "linia este aici și mingea este aici!" . Iglesias i-a răspuns pur și simplu: "Nu eram sigur, o să vedem înăuntru".

Spiritele s-au inflamat cu ”golul fantomă” al lui Messi iar tot mai multă lume vorbește despre implementarea VAR (arbitrajul video) în La Liga. Deși acest lucru a fost deja luat în considerare și s-a decis să fie introdus din sezonul 2018-2019, mulți apreciază că acesta ar trebui aplicat chiar de la începutul anului viitor.