• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Real a adoptat modelul "Barcelona", club care în ultimii ani i-a promovat de la echipa secundă pe Guardiola şi, mai apoi, a mers pe mâna lui Tito Vilanova, secundul lui Pep. "Galacticii" mizează pe Zidane, prilej pentru ziariştii iberici să îl chestioneze pe Luis Enrique în legătură cu subiectul.

Numirea lui Zizou la cârma marii rivale a catalanilor a reprezentat unul dintre subiectele centrale ale conferinţei de presă de azi a lui Luis Enrique, în condiţiile în care, în 2003, cei doi au avut o dispută violentă pe teren (FOTO SUS). Elegant, tehnicianul campioanei Spaniei a evitat să intre în polemică, menţionând că nu îşi aduce aminte episodul.

"Nu îmi amintesc să se fi întâmplat ceva între noi. În general, nu am amintiri neplăcute în legătură cu vreun fotbalist. Fiecare îşi apără propriul club şi uneori se ajunge la mici conflicte. Dar chiar nu îmi amintesc despre vreo dispută cu Zidane în particular", a explicat tehnicianul Barcelonei în conferinţa de presă susţinută astăzi.

INTRĂ AICI ŞI VOTEAZĂ CEI MAI BUNI JUCĂTORI DIN LUME ÎN 2015

Întrebat dacă numirea unui antrenor fără experienţă, aşa cum este Zidane, este oportună, Luis Enrique a driblat din nou întrebarea, mărginindu-se să vorbească despre soarta tehnicienilor, în general.

"Nu m-a surprins schimbarea lui Benitez, ăsta e destinul nostru, al antrenorului. A devenit o practică extrem de comună în fotbalul modern să renunţi la antrenori. Fiecare tehnician la un moment dat împărtăşeşte aceeaşi soartă, nu există antrenori pe viaţă la un club. Altceva nu ştiu ce să vă spun, nu îl cunosc pe Zidane ca şi antrenor, deci nu pot avea o opinie în legătură cu justeţea numirii lui", a conchis Luis Enrique.