• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cei șase nou-veniți au bifat doar 17% din minute și au înscris în total trei goluri. Cei care au plecat în vară de la Real Madrid au marcat în noul sezon 23 de goluri, de patru mai mult decât tripleta BBC.

Pe data de 1 noiembrie după meciul cu Tottenham de pe Wembley, din cadrul grupelor Ligii Campionilor, Cristiano Ronaldo spunea că jocul Realului suferă după plecările unor fotbaliști esențiali: ”Jucătorii care au venit au mult potențial. Dar Pepe, Morata și James Rodriguez ne făceau mai puternici, în timp ce jucătorii de astăzi sunt prea tineri”.

Numerele susțin ceea ce spunea Ronaldo la începutul lunii și dau de gândit șefilor clubului. Cei șase fotbaliști care au ajuns la Real Madrid de abia dacă au prins 17% din minute.

Este suficient să compari performanțele înregistrate de cei care au părăsit ”Santiago Bernabeu” în vară cu cei șase care au ajuns în locul lor. Cei noi veniți totalizează 2.087 de minute, fiind mai puțin utilizați de Zinedine Zidane, cu excepția lui Kovacic, accidentat. Aceștia au marcat trei goluri, în timp ce predecesorii lor bifau până în momentul de față 12 reușite.

În acest sezon, cei care au plecat în vară de la Real Madrid au marcat 23 de goluri, patru mai mult decât tripleta BBC. Un sezon excepțional îl traversează Mariano, care are 11 goluri marcate la Olimpique Lyon.

Sursa foto: as.com