• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Interesul lui Manchester United pentru Gareth Bale a fost făcut public în această vară chiar și de Jose Mourinho. Mundo Deportivo susține că galezul ar putea ajunge pe Old Trafford, dar condiția impusă de Real Madrid îi pune pe gânduri pe ”Diavoli”.

”Regina” Europei îl cere la schimb pe David De Gea, portarul care a fost la doar câteva minute de transferul pe Santiago Bernabeu, în vara lui 2015.

Totuși, managerul lui Manchester United, Jose Mourinho, este principalul om care nu vrea să-l piardă pe portarul de 26 de ani. ”The Special One” își dorește ca acesta să semneze prelungirea contractului scandent în 2019, pentru a nu exista dubii privind viitorul său.

În 2015, cele două cluburi s-au înțeles pentru mutarea lui De Gea, jucătorul fiind și el de acord cu transferul. Tranzacția a picat, întrucât documentele au ajuns la liga spaniolă la câteva minute după închiderea ferestrei de transferuri.

Dacă schimbul nu e chiar unul pe placul englezilor, cei de la Real Madrid nu ar spune ”nu” plecării lui Bale (28 de ani). Galezul care ar fi trebuit să devină urmașul lui Cristiano Ronaldo s-a luptat cu desele accidentări, care nu l-au lăsat să rămână la cel mai înalt nivel al său.

Bale şi-a prelungit de curând înţelegerea cu Real până în 2022, când va fi împlinit deja 33 de ani. Salariul anuale este unul impresionant, 17 milioane de euro. "Vreau să îmi închei cariera aici", spunea la momentul respectiv galezul.

Gareth Bale e cotat de transfermarkt.de la 80 de milioane de euro. Galezul a marcat trei goluri și a oferit patru assist-uri în cele nouă meciuri adunate în toate competițiile acestei stagiuni.

De partea cealaltă, cota de piață a lui De Gea se ridică la 40 de milioane de euro. Spaniolul a fost integralist în primele opt etape disputate în Premier League și a primit gol doar într-un singur meci (2-2 cu Stoke City).