• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

În dificultate în La Liga, unde a pierdut 8 puncte faţă de marea rivală FC Barcelona, în doar 11 etape, Real Madrid pregăteşte deja sezonul următor.

Potrivit cotidianului Marca, campioana Spaniei este dispusă să plătească 200 de milioane pentru un jucător de top. Pe lista madrilenilor se află şi Neymar. Brazilianul rămâne un obiectiv pentru Florentino Perez. Dacă nu este posibil un transfer în 2018, atunci preşedintele grupării "blanco" va face o nouă tentativă în vara lui 2019.

Astfel, oficialii de pe Bernabeu nu au de gând să facă investiţii serioase în ianuarie, iar banii vor fi păstraţi pentru perioada de transferuri din vară. Obiectivul rămâne un fotbalist de top. În caz contrar, clubul se va concentra în continuare pe aducerea unor tineri de perspectivă, pe modelul ultimilor ani.

Cea mai bună dovadă o reprezintpă ceea ce s-a întâmplat înaintea acestui sezon. Real a insistat pentru transferul lui Kylian Mbappe şi chiar a ajuns la un acord cu jucătorul, însă acesta a preferat în cele din urmă să meargă la Paris St. Germain. După ce l-a pierdut pe atacantul de 18 ani, madrilenii nu şi-au îndreptat atenţia spre altcineva, iar campania de achiziţii s-a încheiat doar cu aducerea tinerilor Theo Hernandez şi Dani Ceballos.

În categoria jucătorilor de perspectivă intră portarul celor de la Athletic Bilbao, Kepa Arrizabalaga (23 de ani). Real Madrid îl urmăreşte de mai mult timp, iar vara viitoare ar putea fi momentul potrivit pentru ca tânărul goalkeeper să ajungă pe Bernabeu.