• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Presa din Spania aruncă bomba. Florentino Perez a încercat de nu mai puțin de trei ori să i-l fure Barcelonei pe cel mai bun jucător din lume. Leo Messi chiar a avut trei întâlniri cu reprezentanții lui Real Madrid, dar de fiecare dată le-a dat același răspuns: nu!

Cotidianul catalan Sport, citând postul de radio Cadena Cope, scrie că Real Madrid l-a vrut pe Neymar acum două sezoane, dar Barcelona a reușit să-i ia fața rivalei și să-l transfere pe brazilianul devenit acum al treilea cel mai bun fotbalist al lumii - cel puțin conform ultimului ”podium” de la Balonul de Aur.

Totuși, înainte de a încerca să-l aducă pe Neymar, Real Madrid a făcut nu una, ci trei încercări de a-l convinge pe Messi să trădeze și să schimbe tabăra. De fiecare dată, însă, cu același rezultat.

Potrivit Cope, prima tentativă a Realului de a-l transfera pe Messi a fost în partea a doua a anului 2011. Formația blanco se temea atunci că Ronaldo va da curs unei oferte fabulose făcute de Manchester City la acel moment și încerca să înlocuiască un star cu altul. Real Madrid a luat legătura cu Messi printr-un intermediar, care, deși nu lucrează în club, e un apropiat al lui Florentino Perez. Răspunsul lui Messi? ”Mulțumesc de interes, dar nu plec de la Barcelona”.

Doi ani mai târziu, în vara lui 2013, madrilenii au revenit. Din nou, viitorul lui Cristiano Ronaldo pe Bernabeu era incert. Portughezul ezita să semneze prelungirea contractului și ”granzii” din Premier League stăteau la pândă. De data aceasta, de discuțiile cu Messi s-a ocupat un membru al conducerii lui Real Madrid, potrivit sursei citate. Argentinianul s-a întâlnit, într-un cadru protocolar, cu trimisul Realului, a ascultat oferta ”galacticilor”, dar a dat același răspuns: ”Mulțumesc, dar nu!”.

În fine, a existat și o a treia întâlnire. În urmă cu ceva mai mult de un an. Același șef al lui Real Madrid a obținut o nouă întâlnire cu Messi. Dar, din păcate pentru ”galactici”, cu același rezultat.